knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Stella Norris
Hladnokrvno maščevanje
ljubezenska kriminalka
Založba Genija
približno število strani: 252
pdf:
829 KB
ePub:
417 KB
Mobi:
1.4 MB
Opis

Zgodba govori o Virni Monteno, najstnici iz Milana, ki s svojo družino živi v večnem strahu, da bo nekdo odkril, kdo so v resnici.

Neke noči umorijo njeno mamo, njej pa na srečo uspe pobegniti. Ve, da jih je nekdo razkrinkal. Z avtoštopom se odpravi na dolgo pot proti Neaplju, kjer živi njen brat s svojo ženo, in je prav tako v nevarnosti.


Odlomek iz knjige:

Milano, glavno mesto Lombardije, najpremožnejši in najgosteje naseljene italijanske pokrajine, se je kopal v toplem majskem soncu. Finančni, gospodarski, kulturni in modni center, dom znamenite da Vincijeve zadnje večerje, veličastne katedrale, najstarejše evropske operne hiše Scala in mnogih palač, ki so jih zgradili italijanski, španski, nemški, francoski in avstroogrski vladarji, takšno je drugo največje italijansko mesto. Ne moremo pa niti mimo slastnih testenin, riža in nogometa.

Ima pa to mesto tudi drugačen, manj simpatičen obraz. K temu pripomore veliko število uporabnikov nelegalnih drog in gangsterskih tolp, ki preprodajajo mamila, izsiljujejo trgovce, lastnike lokalov in klubov, pa tudi veliko število umorov in ugrabitev. Kriminalne posle vodi razvpita mafija, ki s svojimi lovkami seže v vse pore družbe, in je pokvarjeni ter skorumpirani politiki niso zmožni ali voljni preganjati. Kdaj pa kdaj se zgodi kakšna protikorupcijska preiskava, takrat se mafijski vpliv začasno in navidezno zmanjša, potem pa jim znova zrastejo krila in prebivalstvo jim je prepuščeno na milost in nemilost.

Šolski zvonec na eni izmed milanskih gimnazij je končno zazvonil in odrešil nestrpne dijake. Po hodnikih je kar naenkrat veselo završalo. To je bila starejša stavba, ki je dala skozi že nešteto generacij, stala pa je v neposrednem središču severnega dela mesta. Obdana je bila z idiličnim parkom, kjer so dijaki med odmori radi skrivaj pokadili kakšno cigareto, saj je bilo kajenje dijakom prepovedano.

Zunaj je bil lep majski popoldan. Sonce je grelo mlada srca, ptički so veselo ščebetali med krošnjami dreves, nebo pa je bilo čisto in modro. Bil je petek in mladi so se vsevprek dogovarjali, kje bodo preživeli večer. Konca tedna so se vsi veselili, saj so se jim obetale zabave in veseljačenje tja do zgodnjih jutranjih ur. V soboto zjutraj so lahko poležavali, da so si nabrali moči za večerno rajanje, nedelja pa je bila tako in tako namenjena počitku, da so si napolnili baterije za nov teden.

Šestnajstletna Virna je bila drobno svetlolaso dekle. Dve leti je minilo, kar se je iz Benetk preselila v Milano, vendar še ni našla pravih prijateljev. Bila je zdolgočasena in skorajda vedno slabe volje. Zadnje leto so bili njena edina uteha večeri ob koncih tedna, ki jih je z nekaj sošolci in sošolkami preživljala po lokalih in popivala. Edino takrat se je počutila resnično srečna. Gorje, če bi za to vedel brat.

Proti domu se je vračala z dvema sošolkama. Pa ne, da bi do njiju čutila kakšno posebno prijateljstvo, le isto pot so imele. Bile so skorajda sosede. Živele so v isti ulici z vrstnimi hišicami. Virna in njena mama sta v hiši živeli sami, odkar se je brat pred letom dni poročil in se preselil na jug. Hotel ju je vzeti s seboj, vendar se je dekle uprlo.

»Nikamor več ne grem,« je tedaj odločno rekla bratu. »Dovolj imam teh selitev! Tukaj bom ostala, si našla prijatelje in zaživela kot se za mladega človeka spodobi!« Mama ji je pritrdila in tako je obveljala njuna, čeravno ju je brat nerad pustil sami.

Nista se smeli preveč zaupno družiti s sosedi, kaj šele odkrito govoriti o njunem preteklem življenju. Njuna zgodba je bila vsakdanja in preprosta, a vendarle zlagana in naučena. Brat ju je neštetokrat svaril, kako naj govorita, če ju kdo kaj vpraša. V Milano so se preselili iz Benetk, mama je bila vdova, kar je bilo sicer res, in invalidska upokojenka. Nekoč naj bi bila računovodkinja v nekem trgovskem podjetju, vendar je po moževi prometni nesreči, v kateri je umrl, doživela živčni zlom, za delo ni bila več sposobna, zato so jo predčasno upokojili. Pokojnina, ki jo je vsak mesec prejemala, je bila kar zajetna, tako da sta bili s hčerko dobro preskrbljeni, vendar to sosedov seveda ni brigalo in jima tudi nista razlagali. V resnici pa je bila učiteljica, ki bi še kako rada poučevala otroke, mož pa ni umrl v prometni nesreči, temveč je že kmalu po dekletovem rojstvu umrl zaradi srčne kapi. Virna je bila v resnici stara petnajst let in ne šestnajst, kot je bilo zapisano v dokumentih. Vendar je bila bistro dekle in je dejstvo, da je eno leto šolanja preprosto preskočila, ni kaj dosti motilo.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Hladnokrvno maščevanje« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.