knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Stella Norris
Osebni obračun
ljubezenska kriminalka
Založba Genija
približno število strani: 184
pdf:
522 KB
ePub:
317 KB
Mobi:
1.1 MB
Opis

Odlomek iz knjige:

Na vzhodnem delu milanskega predmestja se nahaja zasebna klinika, ki jo vodi specialist za srčna obolenja, prof. dr. Novanni. Okolico stavbe obdaja razkošen park, ki prehaja v idiličen mešan gozdiček. Bil je december, bližali so se božični prazniki, narava ni skoparila s snežno odejo, zato je bil pogled na kliniko in njeno okolico videti veličasten.


Po cesti, ki vodi proti kliniki, je drvel zeleni Volkswagen Passat. Ura se je bližala peti, pričelo se je že rahlo mračiti. Čez dan je sijalo sonce, zdaj pa je pritisnil mraz, zato je bila cesta spolzka, vendar se voznica v passatu ni menila za to. Ena sama misel ji je rojila po glavi. Čim prej priti na cilj, da ne bo prepozna! Zasebna preiskovalna agentka Trissa Torrelo, ki je s svojim zaročencem in družabnikom Sergiom Rochettiem živela in delala v Neaplju, se je strašno bala, da svojega očeta ne bo več videla živega.

Ta dan sta bila s Sergiom sredi dela, ko ji je nenadoma zazvonil mobilni telefon. Mama ji je jokaje povedala, da je njenega očeta zadel srčni infarkt, da so ga odpeljali v kliniko njegovega prijatelja in da je z njim zelo hudo. Počutila se je, kot bi se ji podiral svet. Njen zaročenec Sergio, na katerega se je lahko zanesla ob še tako nemogočih trenutkih, ji je zagotovil, da bo sam dokončal, kar sta nameravala. Pospremil jo je domov, da si je pripravila najnujnejšo prtljago, potem pa se vkrcala na prvo letalo za Milano. Na letališču si je v izposojevalnici avtomobilov izposodila avto in oddrvela proti kliniki.

Ko je pred kliniko zapeljala na parkirišče in ugasnila motor, je še nekaj časa sedela v avtu. Parkirišče je bilo skorajda prazno, ker je čas obiskov že zdavnaj minil, parkiranih je bilo le nekaj vozil bolnišničnega osebja.

Morala se je pomiriti. Vse v njeni notranjosti se je treslo, bolela jo je glava in sililo jo je k bruhanju. Če bo šlo tako naprej, bom doživela živčni zlom, si je rekla in se prisilila, da je začela razmišljati bolj realno. Morda pa za njenega očeta le še obstaja upanje, si je pričela prigovarjati. Vedno je bil zdrav in v dobri telesni kondiciji, prvi srčni infarkt ga vendar ne more pobrati. S to mislijo je stopila iz avtomobila in se podala proti vhodu.

Kako sovražim dolge bolnišnične hodnike, je razmišljala, ko je stopala proti sobi na intenzivnem oddelku. Še posebej, če trepetam za življenje ljubljene osebe.

Tedaj je zagledala sivolasega moškega v beli halji, ki ji je stopal naproti.

»Carlo!« je dahnila in mu stekla v objem. Doktor Novanni je razprostrl roke in jo stisnil k sebi. Z Albertom Torellom sta bila prijatelja iz otroštva in obe družini sta bili v tesnih prijateljskih stikih, zato ga je Trissa že od rosnih let sprejemala kot strica, in ne samo kot očetovega dobrega prijatelja. Vsekakor ji je bil bližji kot vsi očetovi sorodniki skupaj.

»Povej mi, kako je z njim?« je tiho šepnila v njegovo ramo. »Saj ni …«

Odmaknila se je od njega in ga roteče pogledala v oči.

»Upanje, samo upanje te mora držati pokonci, Trissa,« ji je sočutno odvrnil. »S tvojim očetom je hudo, vendar je vitalen moški in prepričan sem, da bo dobil najpomembnejšo bitko v življenju. V dobrih rokah je, storili bomo vse, kar je v naših močeh!«

Objel jo je čez rame in skupaj sta se napotila proti sobi, v kateri se je za življenje boril njen oče.

V svoje nezadovoljstvo je Trissa na hodniku pred vrati sobe zagledala očetove bližnje sorodnike. Sestro Caterino Grandi, okroglolično nečakinjo Donatello z otrokoma in nečaka Vittoria.

Hladno so se pozdravili in sestrična Donatella, ki je bila oblečena v ohlapno temno modro obleko s kičastimi dodatki, čez roko pa ji je visel eleganten plašč, je prezirljivo premerila njeno vitko postavo v tesno oprijetih kavbojkah, vijoličnem puloverju z visokim ovratnikom in črnem usnjenem jopiču. Po Donatellinem mnenju bi se za takšen obisk morala obleči kako drugače, toda Trissa se je na njeno mnenje požvižgala. Saj je prišla k bolnemu očetu, in ne na modno revijo. Poleg tega ni utegnila niti pomisliti, da bi se preoblekla, saj sta s Sergiom oddrvela domov le po njeno najnujnejšo prtljago in že hitela proti letališču. Odkrito povedano, še tok z orožjem si je pozabila sneti in jo je na to opozoril šele detektor kovin na letališču. Če ne bi imela s seboj policijske izkaznice, bi se znašla v težavah. Vendar si tega ni štela v zlo, kajti v Milanu se ni počutila preveč varne. Tukaj je kraljeval mafijski šef Rico Santini, ki si je pred nekaj več kot letom dni zaobljubil, da bo postala njegova žena. Če to ona hoče ali ne. Prav zaradi njega sta se s Sergiom preselila v Neapelj in upala je, da bo pozabil nanjo. Zdaj pa je drezala naravnost v osir. Toda Rico Santini gor ali dol, oče je v smrtni nevarnosti in ona je morala priti v Milano.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Osebni obračun« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.