knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Stella Norris
Noč in megla
ljubezenska kriminalka
Založba Genija
približno število strani: 175
pdf:
495 KB
ePub:
282 KB
Mobi:
867 KB
Opis

Stella Norris nas spet popelje v vznemirljivi svet zasebne preiskovalne agentke Trisse Torello, ki se zaradi narave svojega dela, kar ne more izogniti situacijam, v katerih je ogroženo njeno življenje.

Poleg zgodbe o nasilju, ki je posledica ljubosumja, maščevanja in pohlepa, pa nam avtorica predstavi tudi zgodbo o pravi ljubezni in prijateljstvu, ki lahko premagata vsako oviro. Čaka vas zanimivo in vznemirljivo branje.


Odlomek iz knjige:

Siv novembrski popoldan ni napovedoval nič dobrega. Po nebu so se podili težki oblaki, z morja je prihajala gosta megla, veter je zoprno zavijal in si izsilil prostor v vsak, še tako skrit, kotiček. Neapelj se je kljub vsej svoji opevani lepoti zavijal v megleno kopreno. Že kar nekaj dni je prebivalce tega mesta pestilo takšno nemogoče vreme. Pozna jesen večkrat tudi obmorskim mestom ne prizanaša.

Bela enonadstropna hiša stoji na prijetni lokaciji v majhni ulici. S prednje strani ima pogled na tržnico, kjer je od pomladi pa vse do jeseni veselo vrvenje, z zadnje strani pa se po strmi stezici pride do majhnega pomola. V vročem poletju se da tudi na hitro osvežiti, čeprav to ni ravno primeren kraj za kopanje. Hiša je obdana z lično stopničasto železno ograjo, za katero so nasadi cipres in velik vrt s cvetličnimi gredicami. V tem letnem času je vse skupaj precej opustošeno, seveda pa se spomladi vse spremeni.

Lastnika te pravljične hiše v neapeljskem zalivu sta bila že skoraj leto dni zasebna preiskovalna agenta in zaročenca Trissa Torello in Sergio Rochetti. Sem sta se preselila iz Milana. Kupila sta jo od premožne stare ženske, ki se je po moževi smrti odločila preseliti k hčerki v Boston. Tam je bila poročena z nekim ameriškim milijonarjem.

Trissa in Sergio sta bila mnenja, da imata prav posebno srečo pri iskanju hiš. Ta se jima je ponudila kot na pladnju. Komaj je Sergio prispel v Neapelj, da bi si ogledal kakšno primerno hišo zanju, že je v časopisu zagledal oglas. Kot bi ženska čakala prav nanj! Hitro sta se dogovorila. Cena je bila sicer dokaj visoka, vendar sta s Trisso menila, da jima odgovarja. Ženska ju je še potem, ko je bila hiša tako rekoč že njuna, godrnjavo opozarjala, naj za božjo voljo pazita nanjo in na njeno okolico, ker bi bil v nebo vpijoč greh zanemariti ali uničiti takšno čudovito nepremičnino. Ker je imela še nekaj dni do odhoda, je ostala pri njiju, in ko sta jo končno dostavila na letališče, sta si prav oddahnila.

Ura je bila štiri popoldan, a zunaj se je že mračilo. Zoprna gosta megla je pripomogla, da je bila vidljivost še slabša kot sicer. Trissa se je kar stresla, ko je iz postelje pogledovala proti oknu. Sicer ni bilo v njeni navadi, da bi v popoldanskih urah počivala, toda tokrat je naredila izjemo. Prejšnji večer sta s Sergiom delala dolgo v noč in končala primer, s katerim sta se ukvarjala teden dni, zato je upala, da bo kriminalistični šef Nicola Sabato zadovoljen z njunim delom. Kmalu po kosilu je Sergio odšel k njemu, da mu je poročal. Vendar ni bilo krivo samo delo, da je počivala. Pestil jo je tudi prehlad. Nos jo je pekel od nenehnega brisanja z robčkom, kašelj jo je napadal, bolela jo je glava, v ude pa ji je silila čudna utrujenost. Slutila je, da jo napada zahrbtna gripa, toda sklenila je, da se ji bo uprla. Premagati jo je nameravala stoje in z zdravili, kot že tolikokrat doslej. Ni spadala med ljudi, ki jih bolezen takoj spravi v posteljo. Nekaj tablet ji je že neštetokrat ublažilo simptome!

Zato se je prav zdaj s težavo, toda odločno, spravila iz postelje. Slekla je spalno srajco in smuknila v udobno trenirko. Stopila je pred ogledalo in si z glavnikom razčesala črne lase, ki so ji segali čez ramena. Če je pomislila, da so ji pred devetimi meseci zaradi poškodbe obrili glavo, se ji je zdelo, da ji lasje kar hitro rastejo. Utrujeno se je zazrla v svoje zelene oči, ki so gledale nekam motno, in si z vajeno kretnjo šla z vijoličnim črtalom čez ustnice.

»Izgledam prav strašno,« si je zamrmrala, potem pa se odpravila iz sobe in se po stopnicah z mehko rdečo preprogo spustila v spodnje prostore. V kuhinji je pristavila vodo za čaj. Medtem ko je čakala, da bo voda zavrela, je na hodniku zazvonil telefon.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Noč in megla« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.