knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Stella Norris
Ljubosumje ne umre
ljubezenska kriminalka
Založba Genija
približno število strani: 235
pdf:
798 KB
ePub:
325 KB
Mobi:
1.0 MB
Opis

Trissa Torello je zasebna preiskovalna agentka, ki smo jo spoznali v knjigi Noro zaljubljena, kjer je raziskovala izgonotje Franca Milerja, zeta grofa Kornelija, pri čemer je skoraj sama izgubila življeneje. Tudi tokrat se Trissa znajde v smrtni nevarnosti, medtem ko uživa na zasluženem dopustu s svojim izbrancem in poklicnim partnerjem Sergiom Rochettijem. Prepričana je, da gre za krvno maščevanje, ker je pred tremi leti spravila pod rušo pomembnejšega člana razvpite mafijske družine. S Sergiom se pred nevarnostjo umakneta na podeželje h grofu Korneliju, vendar vse kaže, da morda to ni bil beg na varno.

Gre za razburljivo zgodbo, ki nas potegne vase, saj je polna zapletov, laži, intrig in močnih čustev, kot so ljubezen, sovraštvo in ljubosumje.


Odlomek iz knjige:

Trissa Torello se je vračala v Cannes. Rdeča toyota je požirala še zadnjih dvajset kilometrov. Dekle za volanom je bilo videti spočito in veselo, tiho si je požvižgavalo neko melodijo, ki je donela po radiu. Pa vendar ni bilo vse v redu! Že vse od Antibesa je imela nek zoprn občutek, da ji sledi beli maserati. Je to naključje, se je spraševala. Morda pa ima človek v avtu le isti cilj in se ji je prilepil na pete.

Bila je na obisku pri gospe Ponti, vdovi po uglednem milanskem preiskovalnem sodniku Massimu Pontiu. Tri leta je že bilo, kar sta se spoznali. Takrat je rešila njeno petnajstletno hčerko Tereso iz rok ugrabiteljev. Sicilijanska vendeta! Takrat je spoznala, kaj pomeni krvno maščevanje. Massimo Ponti je napovedal vojno mafiji. Zašil je zloglasnega sicilijanskega botra iz Palerma, ki je deloval predvsem po Milanu. Igralnice, nočni bari, mamila, prostitucija, in še marsikaj, za kar je moral odgovarjati. Na vesti je imel tudi nič koliko človeških življenj. Massimu Pontiu je uspelo, da so ga obsodili na dolgoletno zaporno kazen, ta pa se je čez nekaj mesecev v svoji celici obesil. Njegova družina se je kruto maščevala. Sodniku Pontiu je nekega večera nastavila zasedo, ko se je z avtom vračal domov, v vilo na robu milanskega predmestja. Padel je pod streli težkega orožja. Na vso nesrečo ubijalcev, Massimo Ponti ni bil sam v avtu. Petnajstletna Teresa sicer ni bila ranjena, bila pa je v šoku. Ker niso hoteli pustiti žive priče, so jo odvedli s seboj.

Kakšna akcija je bila, je kot že neštetokrat razmišljala Trissa. Še sedaj je bila ponosna nase. Vsa policija je bila na nogah, gospa Ponti pa se je zatekla k njej po pomoč. Priporočil ji jo je njen nekdanji policijski partner poročnik Rivaldi. Takrat je že skoraj leto dni uspešno delovala kot zasebna preiskovalna agentka in Mario Rivaldi je pri njej verjel v čudež. Izvohala je tisto zakotno skrivališče in sama opravila z vso bando. Lahko bi sicer poklicala policijo, toda ni tvegala. Teresa Ponti je bila živa priča in štete so ji bile minute. Deklico, ki je bila večkrat posiljena, pa vendarle živa, je vrnila obupani materi. Vsaj otrok je bil rešen, če je že mož padel pod maščevalnimi streli.

Trissa je za opravljeno delo dobila priznanje in od tistega dogodka je imela s policijo nekakšen sporazum in so večkrat sodelovali skupaj, čeprav se ve, da zasebni preiskovalni agenti že od nekdaj niso bili kaj prida priljubljeni pri možeh zakona.

Njen oče, upokojen detektivski inšpektor, je takrat skoraj ponorel od veselja. Kljub upokojitvi je vedno budno spremljal dogodke v Milanu in drugod. Predvsem pa delo in uspehe svoje edinke. Ko je prijokala na svet in so mu zdravniki obzirno pojasnili, da njegova žena ne sme več zanositi, ker bi ji to ogrozilo življenje, je bil rahlo razočaran. Ne, da ne bi ljubil svoje male punčke, težilo ga je le dejstvo, ker ne bo imel naslednika v svoji uspešni policijski karieri. Dekle pa kot bi očetu bralo misli. Že od malega je kazala navdušenje do očetovega poklica in že pri njenih desetih letih je vedel, da bo dekle ubralo njegovo pot. Borilne veščine se je učila pri nekem Kitajcu Wung – guju, ki je bil očetov dober znanec. Pri petnajstih letih, ko so jo s posebnim dovoljenjem vpisali v policijsko šolo, je bila v borbi že povsem usposobljena. Očetu se je zdelo pametno, ker se je osamosvojila. Ni hotela biti sužnja svojega poklica. Vedno se je lotevala velikih primerov, kar je dokazoval tudi račun na banki. Privoščila si je razkošno pustolovsko življenje. Posebej pa ga je veselilo, ker je pred dvema letoma spoznala svojega življenjskega partnerja. Nista še bila poročena, toda živela sta skupaj in uživala v pustolovščinah. Sergio Rochetti se mu je zdel idealni moški za njegovo hčerko. Ljubil jo je, jo spoštoval in iz ljubezni do nje se je iz arhitekta prelevil v preiskovalnega agenta, uspešno opravil tečaj pri Wung – guju in postala sta partnerja v zasebnem življenju ter poklicno.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Ljubosumje ne umre« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.