več o knjigi
4.50 €

Ratko Bjelčić

Mali dnevnik velike ljubezni

otroška zgodba
Založba Genija
www.genija.com
info@genija.com
prevod: Tomaž Gerdina
ilustracije: Uroš Hrovat
približno število strani: 64
pdf: 1.9 MB
Opis

Odlomek iz knjige:

Ko se odpraviš v neznano, se ti zdi, da traja pot dlje kot kasneje, ko se vračaš. Tudi nam se je zdelo, da potujemo neznansko dolgo. Tako močno in nestrpno smo se veselili kopanja v morju, da se nam je zdela pot še daljša.

Sonce je sijalo na skupino in nas slepilo. Ko smo zagledali šolo, nismo bili prepričani, ali se nam prikazuje fatamorgana ali je šola res tako lepa. Izkazalo se je, da je šola resnično lepa. Njena notranjost še bolj.

Razporedili so nas po učilnicah. Skozi okna smo videli svež asfalt nove ceste (dobrih sto metrov od šole). Začuda avtomobilov nismo slišali, čeprav so bila okna na stežaj odprta. V ušesih nam je odzvanjala glasba iz zvočnikov v preddverju. Pravi mali disko klub. S svetlobnimi učinki.

No, da ne bom preveč zavlačeval. Takoj ko smo se namestili, smo se odpravili na kopanje. Plaža je bila blizu šole. Lepa, dostop v vodo je bil položen. Z vsakim korakom je bilo morje globlje. In toplejše. Morda pa se mi je le tako zdelo.

Veliko otrok nas je bilo, prišli smo iz različnih krajev. Čeprav nas je kar devetdeset, bo dovolj časa, da se bomo vsi osebno spoznali. Tudi punce so med nami. Moje vešče oko jih je nekaj že zaznamovalo.

Vrnili smo se na kosilo. Fuj, ni ravno najboljše. Mogoče se mi tako zdi, ker sem pred tem pojedel škatlo napolitank, vrečko slanih paličic in nekaj bonbonov. No, večerja bo zagotovo boljša (vse sladkarije sem že pojedel).

Po kosilu je bil na vrsti počitek. Na ležiščih smo buljili v strop in modrovali. Meni je poležavanje prijalo. Sicer me je nekoliko prevzemala želja, da bi kaj počel, vendar je ležanje odplaknilo odvečno energijo.

Po počitku je bil prvi zbor. Svoj kotiček smo našli s pomočjo nekakšnih prometnih znakov, postavljenih vzdolž poti.

Bil je krasen. Izbrali smo ime zanj.

Preberite pred nakupom

Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik.

S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal blagajno. Računa na PayPalu za plačilo ne potrebujete.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran "prenesi knjigo" s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v formatih:

– pdf

S klikom na gumb NAROČILO boste odprli stran za naročilo po e-mailu.

Nakup ali naročilo