več o knjigi
4.50 €

Palmira Klobas Pečnik

Klasični skladatelji

priročnik
Založba Genija
www.genija.com
info@genija.com
približno število strani: 217
ePub: 1.6 MB
Kindle: 2.3 MB
Opis

Knjiga Klasični skladatelji nam na zanimiv in pester način predstavlja glasbena obdobja in ustvarjalce od renesanse do impresionizma. Kronološki pregled obdobja zajema splošne zgodovinske značilnosti. Izstopajo predvsem glasbene značilnosti in posamezni glasbeni ustvarjalci. Opisanih je 39 tujih in 11 slovenskih skladateljev. Slikovno gradivo vključuje slike skladateljev in druge zanimivosti.

Vsako obdobje je obravnavano sistematično, s temeljnimi značilnostmi obdobja in z značilnimi glasbenimi oblikami. Te so opisane nazorno, enostavno in razumljivo. Po­samezno glasbeno obdobje je povezano z glasbenim dogajanjem in razmerami na domačem slovenskem ozemlju ter glasbenimi ustvarjalci obdobja.

Avtorica je življenje in delo skladateljev opisala na igriv in zanimiv način, popestren z anekdotami. To je uporabno predvsem za mlajše bralce, ki anekdote ponavadi slikovito povežejo z ostalimi glasbenimi informacijami.

Med glasbenimi deli vsakega skladatelja je na koncu še izbor njegovih desetih najboljših, najpopularnejših del. Glasbena dela iz skladateljevega ustvarjalnega opusa so opisana »slišno«, nazorno, slikovito. Ob prebiranju knjige glasbo delno »slišiš«, kar te tako motivira, da obiščeš koncert, poiščeš zgoščenke in glasbo tudi zares poslušaš.

Knjiga Klasični skladatelji je vsakodnevno uporaben pripomoček za učence osnovnih in srednjih šol. Učitelji glasbene vzgoje bodo knjigo uporabljali kot dodaten vir informacij. Knjiga bo tudi izvrsten pripomoček za velike in male radovedneže ter ljubitelje klasične umetne glasbe.

Preberite pred nakupom

Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik.

S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal blagajno. Računa na PayPalu za plačilo ne potrebujete.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran "prenesi knjigo" s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v formatih:

– ePub
– Mobi (Kindle)

S klikom na gumb NAROČILO boste odprli stran za naročilo po e-mailu.

Nakup ali naročilo